Særlige forhold ved Bornholms kyster

Hans Ketil, Nexø Kajakklub har "begået" en vejledning med gode råd omkring de specielle forhold vi har en del af ved Bornholms kyster.

Vejledningen omhandler klippegrotter, rev, reflleksbølger, Villum (hurtigfærge) bølger, vildtreservatet og skydebaner ud over havet, og henvender sig ikke kun til ødenøs kajakroere men sandelig også til lokale. Hent vejledningen i PDF-format her.

Skydeterræn Raghammer

SoldatMellem Boderne og Vestre Sømark har forsvaret sit skydeterræn. Terrænnet er typisk lukket og dermed åben for fri passage i juli måned. Passage til havs (og på stranden) er naturligvis ikke tilladt når der skydes i terrænnet.

Overtrædelse straffes med bøde, så hvis du vil spare bøden og undgå "at blive skudt", ser du her hvornår forsvaret har planlagt skydninger.
Bemærk: Der kan ved fralandsvind nogen gange høres skydninger. De foregår på afspærringsfri baner, så ro roligt videre hvis den røde kugle inde på stranden ikke er hejst.

Har du oplysninger der vil interessere andre havkajakroere, er du velkommen til at maile mig disse på steen (snabelA) paldan.info