SR-Hasle-20140515
På flydebroen i Hasle

Det er ingen hemmelighed, at jeg interesserer mig for en sportsgren eller hobby mellem typisk 5 til 8 år, så skal der ske noget nyt. Jeg startede med at ro kajak i juni 2008 og er således – her i juni 2014, efter 6 år, inde i mit ”kajakefterår”.

Efter at have brugt de sidste 3 år på at banke en ny kajakklub op med alt hvad dertil hører, er lysten til at ro kajak ikke just blevet større, tværtimod, det begyndte at hænge mig langt ud af halsen.

Så dukkede skatteopgørelsen for 2013 op – der var råd til en ny kajak! Skulle eller skulle ikke?

Efter lang betænkningstid (14 dage) begyndte jeg at kikke efter en hurtigere kajak – det var Leif Skov Jensens skyld!
Jeg havde en martsdag været ude i kanalen sammen med Leif, og havde svært med at følge med. Leif har arbejdet med tunge oste hele sit liv, så han har armkræfterne i orden.

SoseturHan skulle da heller ikke tage meget fat i pagajen før han gled fra mig, til min store overraskelse – og irritation, det kunne skutte være rigtigt! Jeg læste og læste om kajakker og endte op med at spørge Peter i Kano og kajakbutikken (kajak.dk) om råd. Han pegede på 3 modeller som skulle opfylde mit krav om hurtigere end min gamle Epsilon, stadig være stabil og have pakkeplads til flere dages kajakture – og naturligvis i fiber.

Det ene forslag blev kasseret med det samme. Det andet forslag så rimeligt ud, men da jeg kender en der har den, vidste jeg, at der kunne skylle sand op i rorstammen som gav ham problemer. Så jeg endte op med, at jeg skulle se og prøve Zegull Velocity, en lang smal sag med stor vandlinje. Peter havde den i sin butik i Herlev og vi aftalte, at jeg kom ud for at se på den for efterfølgende at prøve den 14 dage senere i Skovshoved.

I Helligpeder for første gang

Dagen oprandt, jeg tropper op i Herlev hvor Peter er mødt før tid for at betjene mig.
Han var dog lidt ”brøddebetynget” da han sagde, at han havde taget fejl. Velocity lå i Skovshoved men jeg kunne bare låne hans bil og køre derud og prøve den – det gad jeg ikke. Så vi kikkede på en ny model fra 2013 – en ”søsterkajak” med samme mål og pris, men lidt anderledes skrogform – Zegull Sea Rocket.

Den blev anbragt på en gummimåtte på betongulvet, jeg smed skoene og krøb ned i den. Jeg var solgt på stedet! Selv om den er 6 cm smallere, var der god plads i cockpittet trods min alt for store sæk. Jeg kunne endda noget jeg ikke kan i Epsilon – få begge ben op/ned samtidig. Jeg købte den og aftalte med Peter, at hvis jeg nu ikke kunne lide den, kunne den byttes. Den blev leveret til fragtmanden kl. 14:00 og allerede dagen efter kl. 8:00 var den i mine hænder på Bornholm den 17. april 2014.

Epsilon er 518 cm lang men med sin buede facon, er det ikke den reelle vandlinje. Sea Rocket er 550 cm ren vandlinje. Sammen med sine 6 cm smallere var det noget helt andet at ro i end Epsilon.

 

I Hammerhavnen for første gangJeg skulle vende mig til den men det var svært i begyndelsen – jeg var stort set søsyg hver gang. Den havde en helt anden gang i søen end Epsilon men var sandelig også lettere og hurtigere at ro – klart nok med de mål. Her 387 km efter er jeg blevet mere vant til kajakken omend jeg mangler at prøve den i større bølger.

Det ”hidsigste” bølgeroning er til nu kun 13 km i 7,5 sm skråt bagfra medvind hjem fra Sosebugten. På den tur tog jeg flere støttetage end jeg har gjort siden 2008 tilsammen – så den er livlig. Jeg turde da heller ikke give los når den endelig var en egnet surfbølge. Når jeg gjorde, lå jeg mellem 9 – 11,6 kmt.
Reflekssøen ved Rønne havn var frygtet men det gik forbavsende godt med at komme forbi dette 3 km lange kedelige stræk.

Status her 13. juni 2014 er, at jeg er ovenud tilfreds. Fin kajak, hurtig, let og stadig masser af pakkeplads. Eneste ulempe er, at jeg endnu ikke har fået så mange ridser endnu, så jeg er ikke helt afslappet ved landgang på stenstrand, men det kommer sammen med de uundgåelige ridser – men det e jo ikke kajakkens skyld! Jeg kan varmt anbefale kajakken – også til tunge roere som mig på den forkerte side af 100 kg.

Læs mere om Sea Rocket her.

SR-LSandkaas-20140520
Pause i Lille Sandkaas på første tur fra Rønne til Gudhjem