Der er nu følgende fire nyheder på kajaksteen.dk

Standerenerstroeget20101: Beretning fra min sensommertur
2: Fotoalbummet er opdateret
3: Morgenroning - vil du med?
4: Køge - Bornholm i kajak, vil du med?

Med 2.211 km var det mig der fik fornøjelsen at stryge standeren i Rønne Roklub.

Det er første gang i roklubbens historie, at det bliver en kajakroer med "rene kajakkilometre" som strøg standeren. Tidligere var det et mix med inrigger og kajakkilometre.

1: Beretning fra min sensommertur til Odense fjord og kanal, Horsens fjord og Næstved kanal & Susåen. Dette er tillige krydret med fotos i FOTOALBUM.

2: Fotoalbummet er opdateret med (få) fotos fra Rønne Roklubs standerstrygning samt fotos fra min sensommertur. I al ubeskedenhed blev det mig (Steen Paldan) der med 2.211 rene kajakkilometre i bagagen, fik fornøjelsen at stryge standeren og hjembringe den til evig minde.
2.211 km er faktisk langt.
Regner man med en gennemsnitstid pr. km på 4 km/timen incl. pauser, klargøring og oprydning, bliver det til 553 timer for at nå de 2.211 km.
Det er "fankenmaj" lang tid, ca. 23 DØGN! Det er klart, at man ikke kan rive disse mange timer ud af kalenderen med mindre man har en forstående (eller medroende) ægtefælle - og det har jeg heldigvis.

Jeg har brugt kajakroning til afstressning som løberen der vælger at stresse af i naturen med en løbetur.

Marit's kamp mod canceren og mine (vores) frustrationer over hendes sygdom og ikke mindst "systemet" er bearbejdet bag pagajen. Det betyder, at jeg nogen gange har roet i "egne tanker" og pludselig "er vågnet op" når bølger har forsøgt at vælte mig, men 7, 9, 13 har jeg ikke kæntret de sidste ca. 3.500 km trods jeg har været ude i noget "værre noget" bl.a. første etape på Sea Challen Bornholm.

 3: Morgenroning for efterlønnere, arbejdsløse, arbejdsramte, de der måtte have en fridag og andet godtfolk!
Vi er en lille håndfuld kajakroere der ønsker at ro hen over vinteren. Da vi på denne årstid skal sikre os ekstra godt mod uheld er det betryggende at ro flere sammen så man hurtig kan blive hevet op igen hvis uheldet skulle være ude.

Godt nok siger RR's reglement, at vi "kun" må ro max. 75 meter fra kysten, men forestil dig at skulle svømme "den distance" med en vandfyldt kajak i 1-6° "varmt" vand! Så det er betryggende at være flere sammen. Hvis du vil ro sammen med os andre i vintersæsonen, sender du en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og en af os mailer eller ringer til dig når vi agter at drage på havet. Jo længede du venter med at tilmede dig - jo længere tid går der før du hører fra os.
 
4: Køge - Bornholm?
Hvad er nu det - nej, det er ikke med Færgen men...
Det er en langtur Kenneth Nimb - I ved, "ham der flyttede til Køge" - pønser på at gennemføre til foråret (primo juni) 2011.
Kenneth har fundet på den geniale løsning, at ro til Bornholm når han alligevel skal herover og gennemføre de årlige kajakprøver.
Distance mellem 2-300 km på op til en uge. (Ca. 40-50 km om dagen).
Enten går starten fra Køge eller Skovshoved, langs kysten til Øresundsbroen, over til Sverige langs Øresundsbroen, gennem Falsterbokanalen og derefter med Sverige på venstre hånd til Simrishamn hvor det er tanken at tage hurtigfærgen til Allinge for at slutte af med at ro til Rønne for at aflægge prøver.

Om Kenneth herefter vil ro samme vej tilbage, foreligger der p.t. intet om =8-))

Vil du med?
Deltagelse kræver naturligvis at du træner jævnligt hen over vinteren, har mange kilometer i armene samt udstyr (og fridage) til overnatning og forplejning i de ca. 4-6 dage turen vil vare.

Send en mail til vores gamle roven Kenneth på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du vil holdes "løbende" orienteret om planerne.